Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O pictură semnată de Gustav Klimt, declarată pierdută, va fi expusă în premieră, după ce a fost recuperată

O pictură semnată de Gustav Klimt, declarată pierdută, va fi expusă în premieră, după ce a fost recuperată

Pictura “Portrait of a Lady” (“Portretul unei doamne”) va fi expusă în premieră după ce a fost regăsită în mod dramatic în zidurile galeriei din care se credea că a fost furată, în urmă cu 23 de ani, anunţă artnews.com.

Pictura a fost găsită în 2019, când un grădinar a îndepărtat un panou de metal din exteriorul Galeriei de Artă Modernă Ricci-Oddi din Piacenza.

Respectivul portret trebuia să fie prezentat iniţial la galeria italiană în 2020 şi să fie cuprins într-o serie dedicată lui Klimt, dar inaugurarea a fost amânată, din cauza pandemiei.

La finalul săptămânii trecute a fost făcut anunţul că lucrarea va fi prezentată în octombrie, la Palazzo Braschi, ca parte a celebrării perioadei italiene a lui Klimt.

Timp de cinci luni, portretul poate fi admirat acolo, iar apoi va fi returnat Muzeului Ricci-Oddi, care are, de asemenea, în plan expunerea portretului.

Klimt a încheiat lucrarea în 1917, cu un an înaintea morţii sale, iar aceasta a fost achiziţionată de muzeul italian în 1925. Potretul este realizat pe un fundal verde şi este al unei tinere despre care se presupune că a fost iubita lui.