Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O schiţă cumpărată pentru 30 de dolari, în Massachusetts este cel mai probabil o operă de Dürer estimată la 50 de milioane

O schiţă cumpărată pentru 30 de dolari, în Massachusetts este cel mai probabil o operă de Dürer estimată la 50 de milioane

O schiţă cumpărată pentru 30 de dolari, în Massachusetts de către o persoană care a spus că pur şi simplu a îndrăgit lucrararea este cel mai probabil o operă de Dürer estimată la 50 de milioane de dolari, informează Smithsonian Magazine.

Aceasta este realizată, potrivit specialiştilor, în 1503 şi este o ilustrare a Fecioarei cu pruncul, semnată cu monograma maestrului renascentist.

Inedita achiziţie a avut loc în 2016, când un pasionat a fost cucerit de o schiţă realizată pe pânză galbenă.

Persoana respectivă, care a ales să nu îi fie menţionat numele, a dus lucrarea care poartă iniţialele A.D. acasă. După studii intense, mai mulţi specialişti spun că aceasta este o operă originală de Albrecht Dürer

Cu un nou titlu, “Fecioara şi pruncul cu o floare, pe o bancă cu iarbă” opera poate fi admirată la Agnews Gallery din Londra, până pe 12 decembrie. Respectiva galerie ia în considerare vânzarea schiţei, dar nu a stabilit un preţ, în acest caz.

Dürer a pictat de nenumărate ori Fecioara şi pruncul, dar în acest context se depărtează de tradiţie şi nu mai ilustrează pruncul ca pe o mică fiinţă lipită de mamă, ci ca pe un copil autonom, arată specialiştii.

Credit foto: Agnews Gallery via Smithsonian Magazine