Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O tânără artistă spune adio adolescenței într-o expoziție solo la Malmaison
mara oglakci

O tânără artistă spune adio adolescenței într-o expoziție solo la Malmaison

Mara Oglakci, studentă la UNATC, expune în VAGon – Spațiu în(ter)disciplinat, în cadrul zilelor porților deschide la Atelierele Malmaison, eveniment ce debutează pe 28 mai.

Instalația cu titlul titlul „A goodbye to adolescence” va putea fi vizitată până pe 4 iunie, prin programare via mesaj pe Facebook sau Instagram.

Ea a ales 5 obiecte care încastrează momente esențiale ale adolescenței ei și de care ea alege acum să se despartă. Prin această alegere, pornește un mecanism de separare și evoluție, pe care nu-și dorește să-l instrumenteze singură, spune curatorul Sabina Suru.

Prin aducerea acestor obiecte în spațiu, ea invită privitorul să pătrundă activ în ritualul ei și să intervină în esența și materialitatea acestor obiectele.

Cine este Mara Oglakci

Mara Oglakci (n. 2001) a făcut parte din programul Open Practice Society, iar în prezent studiază la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, secția Multimedia. Proiectele ei vin ca răspuns la întrebările pe care le are, fiind explorări atât ale spațiilor interioare, cât și ale celor exterioare – structuri din natură, legătura dintre fotografie și fantezie, studiul corpului și al mișcării, meditația, izolarea.

mara oglacki artist portret

O preocupă mult intimitatea și își propune ca prin lucrările ei să creeze un mediu ce stabilește o relație personală cu spectatorul. În ultima vreme, e interesată de intersecția dintre practici artistice diferite și caută să construiască lucrări multidisciplinare care să implice privitorul și să-l stimuleze în mod visceral.