Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Of Symbols and Signs” – prima expoziţie majoră cu opere de Basquiat în Viena
Pictură, Basquiat, Curatorial

„Of Symbols and Signs” – prima expoziţie majoră cu opere de Basquiat în Viena

„Of Symbols and Signs”, prima expoziţie majoră, o retrospectivă în Viena a operei lui Jean-Michel Basquiat, va fi deschisă la Albertina la începutul acestei toamne.

Basquiat a schimbat cursul artei anilor ’80, cu operele sale simbolice, complexe şi încărcate emoţional, arată reprezentanţii muzeului vienez.

La mai bine de 30 de ani de la moartea sa, lucrările artistului sunt actuale, cu teme care critică rasismul, nedreptatea socială şi capitalismul consumerist.

Basquiat, împotriva ierarhiilor şi regulilor

A fost inspirat de desene animate, desene create de copii, publicitate şi de propria ereditate, hawaiiană şi portoricană şi a adorat simbolurile africane, aztece şi afro-americane.

Basquiat poate fi înţeles prin studierea acestor obsesii care îi populează opera, dar şi prin observarea dăruirii sale pentru subiectele sociale şi politice.

La Albertina vor fi prezentate aproximativ 80 de lucrări din colecţii publice şi private, iar scopul este o descifrare, cel puţin parţială, a operei şi ideilor artistice ale lui Basquiat.

Expoziţia este deschisă în perioada 9 septembrie – 8 ianuarie 2023.

Credit foto: Estate of Jean-Michel Basquiat via Albertina