Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ofertă peste așteptări pentru o pictură de Pablo Picasso vândută la Köln
picasso buste de femme

Ofertă peste așteptări pentru o pictură de Pablo Picasso vândută la Köln

Pictura „Buste de femme”, realizată de Pablo Picasso în 1971, a fost vândută la o licitație în orașul german Köln pentru suma de 3,4 milioane de euro.

Oferta a fost peste așteptări, a spus o purtătoare de cuvânt a casei de licitații Van Ham, o persoană din Elveția depunând cea mai mare ofertă prin telefon.

Inițial, casa de licitaţii a estimat că lucrarea va atinge un preţ cuprins între 1,5 milioane de euro şi 2,5 milioane de euro.

Pictură importantă a maestrului spaniol licitată în ultimii 25 de ani în Germania

A fost pentru prima dată în cel puțin 25 de ani când o pictură importantă a artistului spaniol a fost scoasă la licitație în Germania, potrivit Van Ham.

Tabloul a provenit dintr-o colecție privată germană, cu o valoare totală estimată la 10 milioane de euro, care includea şi lucrări de Louise Bourgeois, Paul Klee, Sigmar Polke, Egon Schiele și Kurt Schwitters.

Opera o înfățișează pe a doua soție a lui Picasso, Jacqueline Roque (1927 – 1986). Pablo Picasso a pictat în total patru sute de portrete ale partenerei sale care era mai tânără cu 46 de ani.