Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  One Night Gallery #20 – Casa Braikoff, deschisă publicului prima dată în 15 ani. Expoziție itinerantă
one night gallery

One Night Gallery #20 – Casa Braikoff, deschisă publicului prima dată în 15 ani. Expoziție itinerantă

Cea de-a 20-a ediție One Night Gallery va avea loc la București pe 18 iunie, începând cu ora 19:00, la Casa Braikoff, care va fi acum deschisă publicului pentru prima dată în decurs de 15 ani.

Artiștii care fac parte din expoziția new media art interactivă sunt Les Ateliers Nomads, studio vizual.

Pe lângă instalațiile expuse, vizitatorii vor putea admira, într-un tur, clădirea care la începutul secolului trecut a fost reședința unui milionar olandez, apoi sediul Ministerului Justiției și ulterior al primei case de modă din România. Casa Braikoff este construcția în formă de „v” de lângă Ateneul Român.

Parcarea de lângă Ateneu, piațetă deschisă publicului

Intervențiile artistice din cadrul expoziției vor include: show de video mapping interactiv pe fațada clădirii și un live performance care va îmbina dansul contemporan și new media art; Spectral Self: o instalație video interactivă; Hotspot expozițional cu panouri reactive sonor și Interactive Lightroom: un spectacol coregrafiat de lumini; Smoke Projection Tensions: o instalație de lumini și fum; Frames: tablouri ce prind viață prin animații 3D.

Cu ocazia acestui eveniment, One Night Gallery va transforma, în premieră, parcarea din laterala Ateneului Român într-o piațetă deschisă publicului.

„Facem acest demers, de a deschide publicului parcarea dintre cele două monumente istorice, pentru a ne bucura împreună de expoziție și de spectacolul de video mapping de pe fațada Casei Braikoff. Sperăm însă ca pe viitor acest spațiu să devină o piațetă publică de sine stătătoare, pentru un București mai prietenos cu locuitorii săi, și un spațiu care să găzduiască proiecte culturale în spațiul public”, au transmis reprezentanții One Night Gallery.

În afară de București, expoziția „One Night Gallery // Love Les Ateliers Nomad” va ajunge în 2022 la Constanța (1 iulie), Timișoara (data exactă urmează să fie anunțată), Sibiu (27 august) și Oradea (1 octombrie).

One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și susține tinerii artiști români. One Night Gallery este o punte între artist și public, provocându-i pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital și să creeze proiecte care integrează realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping, inteligență artificială, animație, sound design și instalații interactive.