Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Opere de Magritte, vedete în licitațiile Sotheby’s și Christie’s de la Paris
magritte

Opere de Magritte, vedete în licitațiile Sotheby’s și Christie’s de la Paris

Lucrări de René Magritte vor fi vedetele viitoarelor vânzări dedicate suprarealismului la Sotheby’s și Christie’s, fiecare sesiune fiind programată să aibă loc la Paris săptămâna aceasta, respectiv la începutul lunii aprilie.

O lucrare a suprarealistului belgian intitulată „La Leçon de Musique” („Lecția de muzică”), pictată ca un omagiu adus pictorului olandez Vermeer, va fi principalul lot al licitației organizate de Sotheby’s „Surrealism and its Legacy/ Suprarealismul și moștenirea sa”, care este programată să aibă loc la sediul  casei din Paris în 15 martie. Lucrarea ar putea fi vândută între 2,3 milioane de euro și 3,5 milioane de euro (2,5 milioane de dolari – 3,8 milioane de dolari).

Pânza cu nuanțe roz, care prezintă o ureche umană fixată pe un clopot de metal suspendat deasupra unui peisaj, se află în aceeași colecție privată belgiană de când a fost vândută ultima dată la Sotheby’s din Londra, în urmă cu două decenii.

Sotheby’s a descris-o drept „juxtapunerea cărnii umane cu obiectele de zi cu zi”, ca principala atracție a picturii.

rene magritte

„Les grains de beauté”

O altă lucrare a lui Magritte, intitulată „Les grains de beauté”, pictată în 1965, va fi printre cele mai importante scoase la vânzare de Christie’s, luna viitoare, la Paris. Lucrarea, care înfățișează o formă asemănătoare stâncii care se sparge în bucăți, este estimată între 3 și 5 milioane de euro (3,2 – 5,4 milioane de dolari).

Pictura va fi la dispoziția licitatorilor alături de opt lucrări, ca parte a unei sesiuni pe care Christie’s a intitulat-o „Wave of Dreams”. Vânzarea de la Paris este de așteptat să genereze un total de 12 milioane de euro – 19 milioane de euro (12,9 milioane de dolari – 20 milioane de dolari).

Sotheby’s și Christie’s se bazează pe menținerea câștigurilor din vânzările axate pe arta suprarealistă de la Londra la începutul acestei luni, care au generat o sumă totală de 72 de milioane de euro (77 de milioane de dolari). Alte lucrări de Max Ernst, Man Ray, Joan Miró, Francis Picabia și Yves Tanguey vor fi licitate la Paris.

Foto credit: „La Leçon de Musique”, René Magritte, Sotheby’s