Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Opt persoane au fost trimise în judecată pentru furtul unei opere de Banksy realizată în memoria victimelor atacului de la Bataclan

Opt persoane au fost trimise în judecată pentru furtul unei opere de Banksy realizată în memoria victimelor atacului de la Bataclan

Opt persoane au fost trimise în judecată pentru furtul unei uşi pe care era realizată o operă de Banksy în memoria victimelor de la Bataclan, informează Le Figaro, citat de Art News. Trei persoane sunt judecate pentru furt în formă organizată, iar cinci, pentru tăinuire. Dintre aceştia, cinci sunt sub control judiciar, până la data procesului, arată AFP.

Furtul a avut loc în 2019, la şapte luni de la apariţia operei lui Banksy pe o uşă a sălii Bataclan. Reprezentanţii sălii de spectacole au scris atunci că le-a fost sustras acest omagiu adus victimelor în spaţiul în care a avut loc agresiunea. În urma atacului din 2015 au murit 90 de persoane şi 413 au fost rănite.

Desenul, care ilustrează o tânără tristă, a fost găsit în Italia, în iunie, 2020, în urma unei investigaţii transnaţionale.

Lucrările lui Banksy sunt vândute deseori pentru milioane de euro şi astfel devin ţinta unor furturi, fie că este vorba de desene pe pereţi sau pe diverse obiecte.