Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Patru galerii bucureștene, la târgul Artissima 2022
blown away daniela palimariu

Patru galerii bucureștene, la târgul Artissima 2022

Galeriile Suprainfinit, sandwich, Catinca Tăbăcaru și Sector 1 participă la ediția de anul acesta a târgului de artă contemporană Artissima ce va avea loc la Torino în perioada 4 – 6 noiembrie.

Daria Koltsova, Vlad Nancă și Kristin Wenzel reprezintă galeria Suprainfinit în secțiunea principală a târgului, care cuprinde 100 de expozanți.

Restul de 85 de galerii participante sunt împărțite în diverse secțiuni, precum Present Future, New Entries (sandwich), Monologue / Dialogue (Galeria Catinca Tăbăcaru, care expune lucrări semnate de Rachel Monosov), Back to the Future (Sector 1 Gallery, cu lucrări de Yvonne Hasan) și Disegni, potrivit site-ului evenimentului.

sandwich, în secțiunea New Entries

Trei artiste din România și Ucraina reprezintă galeria sandwich la Artissima 2022. Liliana Basarab și Daniela Palimariu, din România, și Olena Pronkina, din Ucraina, expun lucrări la evenimentul considerat unul dintre cele mai importante din peninsulă.

thunderstorm olena pronkina

Thunderstorm, Olena Pronkina

Olena Pronkina, care a mai expus la Sandwich Offspace din București anul acesta, pictează figurativ. Ea își plasează figurile într-o lume pe care ea însăși o construiește, descriind realități interioare, sentimente de apartenență, dar și stranietate.

Daniela Palimariu prezintă sculpturi din seria „Familie”.  Prin această serie, opera ei caută semne ale cunoscutului în zone dominate de practicalități. Ea prezintă și o lucrare nouă din seria „Blown Away” (foto principală) inspirată de reziliența și puterea semințelor transportate de vânt.

rosa dentata, liliana basarab

Rosa dentata, Liliana Basarab

Liliana Basarab lucrează în ceramică, între altele. Seria ei recentă de lucrări, „Rosa Dentata”, este centrată pe trandafir – care duce cu gândul la rușine și la pierderea virginității ce devine putere. Spinii protejează față de violență și abuz.