Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Paul Signac, cea mai mare adjudecare în licitația 20th/21st Century Art de la Christie’s Londra
paul signac, calanque des canoubiers

Paul Signac, cea mai mare adjudecare în licitația 20th/21st Century Art de la Christie’s Londra

Compoziția pointilistă „Calanque des Canoubiers (Pointe de Bermer), Saint-Tropez”, ulei pe pânză de Paul Signac, a fost cel mai valoros lot în licitația 20th/21st Century Art de la Christie’s Londra din 28 iunie.

Estimată la 8 milioane de lire sterline, opera realizată de artistul francez neoimpresionist în 1896 a fost vândută pentru un o sumă cu doar 15.000 de lire sterline mai mare.

Licitația de seară a cuprins 66 de loturi, iar totalul obținut a fost de 63,82 de milioane de lire sterline.

Printre acestea s-au numărat portretul lui Pablo Picasso realizat de Jean-Michel Basquiat, vândut pentru 6,42 de milioane de lire sterline, puțin sub estimarea maximă, „Kiss Me Stupid”, de Cecily Brown, vândut pentru 3,55 milioane de lire sterline, și „Sacco SP1”, de Alberto Burri, adjudecat contra sumei de 2,94 milioane de lire sterline.

„Tête de femme (Dora Maar)”, de Picasso, estimat la cel mult 800.000 de lire sterline, a fost vândut pentru 529.200 de lire sterline. Au mai fost adjudecate lucrări de David Hockney, Andy Warhol, Victor Man, Lucian Freud, Yayoi Kusama, Joan Miro, Vincent van Gogh și Cy Twombly pentru prețuri care nu au depășit estimările inițiale.

Cinci loturi au rămas nevândute, între ele lucrări de Gerhard Richter, Pierre Bonnard și Carl Andre.

Christie’s Londra va găzdui pe 29 iunie o licitație de artă postbelică și contemporană, cu lucrări create de unii ca Barbara Kruger, Yayoi Kusama și Andy Warhol.

Seria de licitații va continua cu vânzarea de artă impresionistă și modernă și de lucrări pe hârtie din 30 iunie, cu lucrări revoluționare ale impresioniștilor francezi, ale maeștrilor germani, ale exponenților Bauhaus, ale suprarealiștilor și ale altor nume importante ale secolului XX.