Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Basquiat, Signac și Kusama, la Christie’s Londra
picasso, de basquiat

Basquiat, Signac și Kusama, la Christie’s Londra

Seria de licitații 20th/21st Century Art de la Christie’s London celebrează capodopere care acoperă peste 100 de ani de creativitate și inovație, prezentate în patru vânzări live și una online la final de iunie – început de iulie.

Vânzarea din seara de 28 iunie se remarcă prin portretul lui Pablo Picasso realizat de Jean-Michel Basquiat, estimat la cel mult 6,5 milioane de lire sterline, și „Tête de femme (Dora Maar)”, de Picasso, estimat la 800.000 de lire sterline, precum și prin autoportrete de Howard Hodgkin și Edgar Degas. Tema relației umanității cu natura e explorată inclusiv în compoziția pointilistă „Calanque des Canoubiers (Pointe de Bermer), Saint-Tropez”, de Paul Signac, estimată la 8 milioane de lire sterline.

Conversațiile dintre arta impresionistă, modernă și contemporană continuă pe parcursul seriei. Vânzarea de artă impresionistă și modernă și de lucrări pe hârtie din 30 iunie prezintă lucrări revoluționare ale impresioniștilor francezi, ale maeștrilor germani, ale exponenților Bauhaus, ale suprarealiștilor și ale altor nume importante ale secolului XX.

Barbara Kruger, Yayoi Kusama, Andy Warhol și alte nume sunt prezentate în vânzării de artă postbelică și contemporană din 29 iunie.

Programul de la Londra prezintă, între altele, exponate din Colecția Thomas și Doris Ammann și Colecția Gerald Fineberg.