Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Perú. Rezistance”, fotografii de Gabriel Șerban la Bucharest Photofest
mntr peru expo foto

„Perú. Rezistance”, fotografii de Gabriel Șerban la Bucharest Photofest

Fotografii realizate de Gabriel Șerban vor fi expuse sub titlul „Perú. Rezistance”, în sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român, în cadrul Bucharest Photofest.

Vernisajul expoziției organizate de Ambasada Republicii Peru la București, Muzeul Național al Țăranului Român și Bucharest Photofest este programat pentru 3 mai, ora 17:00.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 8 mai.

„Rezistența este o calitate a ancestralului – aceea care îl face să dureze, să nu se schimbe, ori să o facă doar în formă, în vreme ce își păstrează esența dobândită uneori de-a lungul milioanelor de ani dacă vorbim despre natură, alteori, la scară umană, de-a lungul mileniilor. Fără ea, nicio moștenire nu ar fi posibilă”, explică organizatorii.

Peru e definit de culoare. Nu lipsesc cele mai țipătoare tonuri la tot pasul – verdele crud al selvei și albastrul metalic al fluturilor Morpho, roșul și galbenul aprins al căciulilor din Altiplano, al caselor vopsite tropical, al delfinilor roz care străbat Amazonul, sau al penelor tricolore de Ara.

Cine este Gabriel Șerban

Gabriel Șerban (n. 1987, Câmpina) s-a apropiat de natură din copilărie. A urmat cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine, specializarea rusă-hindi, secția de orientalistică și a activat în zona artelor plastice.

A călătorit mult, a ales pentru licență literatura indiană veche și mitologia comparată, apoi a urmat un masterat în cadrul aceleiași facultăți: Studii de Cultură Rusă. A cercetat aprofundat proza și pictura ruse de secol XIX. A devenit grafician și fotograf de natură și de viață sălbatică. A început o colaborare ca fotograf și scriitor cu National Geographic, a participat la concursuri și expoziții în ambele arte practicate – cea plastică și cea fotografică. Suma aventurilor lui în străinătate este publicată în jurnalul de călătorie „Urme pe zăpadă și nisip”.

Expoziția de la MNȚR face parte din programul ediției a VI-a a festivalul internațional de fotografie Bucharest Photofest, ce se desfășoară între 1 și 8 mai 2022 la București și are ca temă centrală Rezistența.

Programul complet poate fi consultat pe www.bucharestphotofest.ro.