Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pianul călător

Pianul călător

ENCORE – Turneul naţional al pianistului Horia Mihail, ediţia a 11-a revine, conform Radio România Cultural, pe 28 mai 2021 la Sibiu şi se va încheia pe 11 iunie la Slatina, recitalul fiind urmat  în premieră de proiecţia filmului documentar Pianul călător – 10 ani, ce înfățişează povestea acestui proiect, o mărturie a efortului de a aduce comunitățile mai puțin dezvoltate cultural şi al infrastructurii culturale la nivelul celor dezvoltate.

În ultimii 10 ani, Horia Mihail a susținut aproape 200 de concerte în multe oraşe din ţară, însoţit de pianul călător sau cântând la pianele din oraşele în care a ajuns. Acum, cele 5 piane călătoare puse la dispoziţie de Radio România, sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman.

“Pianul este un instrument în adevăratul sens al cuvântului, este unealta prin care încerc să comunic ascultătorilor energia de ordin divin ce se regăseşte în marea muzică. Este modul prin care transmit inspirația, gândurile, stările compozitorilor, trecute prin filtrul experienței eu-lui meu. Este acea prelungire a sufletului şi a corpului meu cu care reuşesc să împărtăşesc poate cea mai minunată emoție a acestui univers, iubirea.”, mărturiseşte Horia Mihail, pe siteul său.

 

Citiţi integral: https://www.radioromaniacultural.ro/pianul-calator-encore-turneul-national-al-pianistului-horia-mihail-editia-a-11-a-mai-iunie-2021/

Credit foto: Josh Appel on Unsplash