Picnic la muzeu, în Bucureşti – Vizitatorii reproduc lucrări de Ipolit Strâmbu, Salvador Dali, Francisc Gall, Vasile Grigore/ galerie foto
Tema picnicului în arta românească este surprinsă în 16 lucrări din colecţii private reunite într-o nouă expoziţie temporară la Art Safari. În spaţiul de la parterul Palatului Dacia-România, vizitatorii pot organiza un picnic, alături de prieteni sau familie, în perioada 27 iunie – 28 iulie.
Expoziţia temporară „Picnic la muzeu” poate fi vizitată într-un mod inedit. Organizatorii propun prin această iniţiativă ce face parte din programul european FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand), coordonat de Edenred în 10 ţări, să susţină obiceiurile alimentare sănătoase ale angajaţilor şi elevilor din şcoli şi grădiniţe.
Lucrări expuse în premieră
„Sunt lucrări expuse în premieră, nu au mai fost văzute în Art Safari. Le-am adus împreună pentru acest concept unic, Picnic la muzeu, iar cei care doresc să petreacă un alt fel de timp alături de prieteni în pauza de prânz, sunt invitaţi să folosească zona dedicată picnicului de la Palatul Dacia-România din centrul Capitalei”, a declarat pentru curatorial.ro Ioana Ciocan, manager Art Safari.
Artişti reprezentativi pentru secolele XIX – XX
„Vom vedea şi lucrări semnate de artişti de renume, cum ar di Salvador Dali, dar şi artişti români, extrem de iubiţi şi reprezentativi pentru secolele XIX sau XX. Mă uit la o lucrare de Ipolit Strâmbu, o vară toridă în Bucureşti, cu trei doamne îmbărcate în haine vaporoase care tocmai se relaxează după ce au avut un picnic împreună şi au stat de vorbă”, a exemplificat managerul Art Safari.
„Multe picnicuri sunt surprinse în operele lui Francisc Gall dar vedem asamblări de mâncare şi la Pacea dar şi la Dimitrie Berea. Am ales o lucrare foarte interesantă, contemporană, semnată de Codruţa Cernea, care are chiar această temă, a picnicului. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au aşezat în natură cu o pătură şi au mâncat împreună într-un mediu extrem de relaxant. Bineînţeles, că ne lipseşte asta în centrul Capitalei, aşa că am încercat să reproducem atmosfera unui exterior de vară”.
Toate lucrările, ulei pe pânză, ulei pe carton, acrilic pe pânză și cromolitografia lui Dali, provin din colecţii private.
Vizitatorii care deţin un bilet Art Safari pot poposi şi la parter, pentru picnic, şi pot vedea şi expoziţiile din Pavilionul de Artă. Mâncarea poate fi comandată de la standul special amenajat sau poate fi adusă la pachet. Păturile sunt oferite la intrare iar timpul petrecut la picnic este limitat, în funcţie de numărul de vizitatori.
Foto: Picnic la muzeu, Art Safari (c) curatorial.ro