Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictură creată de Damien Hirst și solistul trupei Flaming Lips, premiată în SUA
kasum contemporary fine art, inc. hirst, coyne

Pictură creată de Damien Hirst și solistul trupei Flaming Lips, premiată în SUA

Una dintre cele mai mari picturi ale lui Damien Hirst din seria „Spin”, creată în colaborare cu Wayne Coyne, solistul trupei americane Flaming Lips, a fost recent desemnată câștigătoare a unui premiu CODAawards Top 100 pe 2023.

În 2012, artistul Damien Hirst și vocalistul Wayne Coyne au colaborat pentru a crea o pictură masivă pe care au numit-o „Beautiful Mystical Exploding Sun Clouds Taste Metallic”, care măsoară mai mult de 30 metri pătrați. Tabloul a traversat Atlanticul în 2014 pentru a fi asamblat și instalat, suspendat cu fața în jos de un tavan la The Womb, atelierul privat al lui Wayne Coyne, unde a rămas patru ani. În 2018, lucrarea a fost dezinstalată de Kasum Contemporary Fine Art și depozitată temporar, în timp ce a fost compus și facilitat un acord de împrumut pentru ea.

În ianuarie 2021, Kasum a început să planifice instalarea picturii, oferind consultanță cu privire la locul final de instalare a lucrării și construind un plan de asamblare și instalare pentru piesa monumentală. În decembrie 2021, a fost încheiat un contract, iar colaborarea dintre Hirst și Coyne a fost dată cu titlu de împrumut către orașul Oklahoma City pentru 10 ani. Pe o perioadă de 25 de zile, de la 12 decembrie până la 5 ianuarie 2022, echipa de logistică și manipulare de la Kasum Contemporary a asamblat, a întins din nou și a instalat lucrarea de artă extrem de sensibilă pe mezaninul Centrului de Convenții din Oklahoma City, recent inaugurat.

CODAawards, acordate în urma votului unui juriu de specialitate, recompensează cele mai de succes proiecte care integrează arta comandată într-un spațiu interior.

Credit foto: Kasum Contemporary Fine Art / Katie Gartman