Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictură de Nicolae Tonitza, cea mai mare adjudecare în prima licitație Alis din luna noiembrie
mangalia, nicolae tonitza, alis, curatorial.ro

Pictură de Nicolae Tonitza, cea mai mare adjudecare în prima licitație Alis din luna noiembrie

O pictură de Nicolae Tonitza a obținut cea mai mare adjudecare în prima licitație Alis din luna noiembrie, unde „Ulcică cu flori”, ulei pe pânză de Ion Andreescu, lucrare ce a avut cel mai mare preț de pornire, 275.000 de lei, a rămas nevândută.

„Mangalia”, ulei pe carton de mici dimensiuni de Nicolae Tonitza, a avut un preț de pornire de 60.000 de lei, pentru care a și fost adjudecată.

Tabloul „Fată cu chitară”, ulei pe carton de Ipolit Stâmbu, datat 1920, a fost al doilea cel mai valoros dintre loturi, fiind vândut pentru 11.000 de lei.

Vânzarea pentru „Ulcele cu flori”, ulei pe carton de Jean Cheller, a pornit de la 8.000 de lei și pictura a fost adjudecată contra sumei de 8.500 de lei. Licitația pentru „Rugă-studiu”, ulei pe carton de Nicolae Vermont, a început de la 5.000 de lei și s-a încheiat la 7.000 de lei.

Dintre cele 47 de loturi din segmentul pictură și grafică al licitației, 16 și-au găsit cumpărători.

Artiști în viață

Cât privește segmentul de licitație cu lucrări create de artiști în viață, care a avut loc tot pe 6 noiembrie, aici s-a impus „Zbor”, ulei pe pânză de Florin Petrachi (n. 1988), cu dimensiuni de 100 x 80 cm, cu dedicația și semnătura artistului pe verso.

zbor, florin petrachi, allis, curatorial.ro

 

Pictura a fost adjudecată contra smei de 20.000 de lei, care a reprezentat și prețul de pornire.

Patru loturi din totalul de 15 au fost vândute în total. Pe lângă lucrarea lui Petrachi au fost adjudecate „Flori”, ulei pe pânză de Dumitru Macovei – 2.500 de lei, „Graal”, ulei pe pânză de Ștefan Pelmuș – 2.200 de lei și „Floarea soarelui”, ulei pe pânză de Carmen Cretzu Iacob – 1.700 de lei.