Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictură-obiect şi lucrări de grafică digitală românească, la Veneția
poster death by diamonds and pearls

Pictură-obiect şi lucrări de grafică digitală românească, la Veneția

O expoziție cu lucrări de pictură-obiect şi lucrări de grafică digitală ale artiștilor Romana Ţopescu şi Dragoş Trăistaru este deschisă la Piccola Galleria a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică Veneția în perioada 5 – 14 iulie 2024.

„Death by Diamonds and Pearls” va fi deschisă publicului zilnic, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Evocând referinţe culturale, memoria afectivă, memoria gestului, lucrările propun conexiuni între vechi şi nou şi explorează noţiuni precum mit, violenţă, ipocrizie, poftă de putere, dualitate. Artiştii pun în discuţie, în limbaj vizual contemporan, valorile sociale şi condiţia umană în diferite perioade de timp.

Imaginile filmate care stau la baza lucrărilor au fost realizate cu camere video Phantom, proiectate de Radu Corlan şi Petru Pop, premiate în 2012 cu Scientific and Engineering Academy Award de către Academia americană de film.

Despre artiști

Romana Ţopescu este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. A studiat grafica la UNArte Bucureşti şi design vizual la Şcoala Politehnică de Design din Milano. Participă constant la expoziţiile naţionale şi locale ale Uniunii Artiştilor Plastici din România. Are o bogată activitate în domeniul designului grafic, al designului de obiect (în special bijuterie) şi în scenografia de teatru. În 2019, a primit premiul pentru scenografie pentru spectacolul „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare” la festivalul internaţional de teatru Fest(in) Bucureşti.

Dragoş Trăistaru este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, absolvent al secţiei Grafică a UNArte Bucureşti. Este grafician, fotograf, regizor şi scenograf, realizează animaţie şi grafică pentru film, are expoziţii personale şi de grup în ţară şi străinătate. Realizează scenografie pentru spectacole la teatrele Excelsior şi Teatrelli, în 2019 câştigând împreună cu Romana Ţopescu premiul pentru scenografie la Fest(in) Bucureşti. O parte din proiectul „Death By Diamonds And Pearls” a fost prezentată la Show Studio – Fashion Film Award, Londra.