Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi de Joseph Wright expuse în premieră în orașul natal al artistului
joseph wright, derby museum

Picturi de Joseph Wright expuse în premieră în orașul natal al artistului

Două tablouri ale lui Joseph Wright, unul dintre cei mai renumiți artiști britanici, sunt acum expuse public pentru a cincea oară în mai bine de 250 de ani, însă este prima dată când pot fi văzute în orașul natal al artistului, Derby.

Ele sunt prezentate la Derby Museum and Art Gallery, care găzduiește cea mai mare colecție din lume de lucrări ale lui Wright. Ambele au fost pictate între anii 1767 și 1770 de Wright, născut în oraș în 1734 și considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai interesanți pictori britanici ai epocii.

Lucrările „la lumina lumânării” sunt împrumutate pe termen lung de la proprietarul lor privat.

Ele sunt intitulate „A Girl Reading A Letter With An Old Man Reading Over Her Shoulder” și „Two Boys Fighting Over A Bladder”.

Tablourile, exemple a ceea ce în secolul al XVIII-lea se numea „fantezii”, au mai fost văzute în public doar de patru ori până acum, și niciodată în Derby.

Credit foto: Derby Museum and Art Gallery