Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un autoportret Joseph Wright, pentru prima dată în colecție publică
joseph wright, omnia art

Un autoportret Joseph Wright, pentru prima dată în colecție publică

Un autoportret al lui Joseph Wright, pictor din secolul 18 cunoscut ca maestru al luminii și umbrelor, a fost achiziționat de statul britanic printr-o schemă care permite oamenilor să doneze lucrări de artă în locul impozitului pe succesiune.

„Self-Portrait at the Age of About Forty” este singurul autoportret al lui Wright în care el se prezintă ca artist. Va fi expus permanent în orașul în care Wright s-a născut și a trăit, Derby.

Tabloul finalizat în 1772 a fost acceptat în locul impozitului pe succesiune în valoare de 779.619 lire sterline. Pentru că lucrarea valora mai mult, National Heritage Memorial Fund a donat aproximativ 2,3 milioane de lire sterline pentru achiziție, pe lângă Art Fund și mai mulți donatori privați.

Totul a fost administrat de Arts Council England.

Directorul executiv al muzeului, care deține cele mai multe lucrări ale lui Wright, a spus că achiziția este un triumf pentru Derby Museums, citează The Guardian. „Lucrarea nu a fost vreodată în proprietatea publică, aflându-se în colecții private de când a fost executată într-un studio nu departe de unde se află acum Derby Museum and Art Gallery”.

Credit foto: Omnia Art Ltd