Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi rupestre și simboluri astrologice, descoperite în Thailanda și Egipt
reprezentare scorpion, esna, ahmed emam ministerul turismului si antichitatilor

Picturi rupestre și simboluri astrologice, descoperite în Thailanda și Egipt

Picturi rupestre vechi de 5.000 de ani și simboluri astrologice realizate în urmă cu două milenii au fost descoperite recent în Thailanda și Egipt.

Cercetătorii aflați la lucru pe o insulă din Krabi, Thailanda, au găsit picturi rupestre care datează de 3.000 – 5.000 de ani, potrivit Bangkok Post.

Acestea prezintă „oameni mascați, creaturi pe jumătate umane, oameni pe bărci, animale și obiecte geometrice”, conform raportului, și este posibil să fi făcut parte din practici rituale.

Pe de altă parte, arheologii de la Templul lui Esna din Luxor, în Egipt, au găsit în urma săpăturilor un set complet și rar de simboluri astrologice egiptene vechi de 2.000 de ani, relatează Insider.

În timp ce astfel de simboluri erau obișnuite pe morminte private și sarcofage, există doar trei seturi complete cunoscute în templele egiptene, potrivit unui cercetător din cadrul proiectului.