Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi și sculpturi create de Leonora Carrington, Diego Rivera și Hector Hyppolite, în licitație la New York
diego rivera, tehuanas cargando una canasta, chrsties, licitatie, curatorial

Picturi și sculpturi create de Leonora Carrington, Diego Rivera și Hector Hyppolite, în licitație la New York

Picturi, desene și sculpturi create de artiști ca Leonora Carrington, Diego Rivera, Rufino Tamayo și Hector Hyppolite vor fi scoase  la vânzare în licitația dedicată artei latino-americane, pe 30 septembrie, la Christie’s New York.

Vor fi licitate lucrări semnate de artiști latino-americani din secolul 19 până astăzi.

Printre cele mai importante nume se află Leonora Carrington, Diego Rivera, Rufino Tamayo, Wifredo Lam, Matta, Jorge de la Vega și Roberto Fabelo.

Vânzarea cuprinde colecția de artă contemporană cubaneză Farber, recunoscută global drept una dintre cele mai importante de gen. Ea cuprinde creații semnate de Tomás Sánchez, Belkis Ayón, Los Carpinteros și Tania Bruguera, între alții. Cu peste 70 de loturi, a primit, în total, o estimare minimă de 15 milioane de dolari.

Cele mai valoroase loturi

Artista suprarealistă Leonora Carrington este prezentă în licitație cu „Pig-rush/ Nacimiento de cerdos” (1960), estimată la 1 milion – 1,5 milioane de dolari.

Rufino Tamayo are șase picturi și o sculptură în licitație, inclusiv „Hombre contra el muro”, lucrare cunoscută și ca „Personaje”, estimată la 1,5 milioane – 2 milioane de dolari.

Din colecția Samuel și Beatriz Pilnik, va fi vândută „Tehuanas carrying a basket/ Tehuanas cargando una canasta” (1934), de Diego Rivera, estimată la 600.000 – 800.000 de dolari, care prezintă două femei din Oaxaca, în port tradițional, ducând un coș cu flori.

Pentru colecționari, menționează Christie’s, de mare interes va fi „Damballah La Flambeau”, de Hector Hyppolite, estimat la 150.000 – 200.000 de dolari. Lucrări ale artistului haitian apar rareori în licitații, iar aceasta este așteptat să stabilească un record pentru Hyppolite și pentru o lucrare de artă haitiană scoasă la licitație.

Foto: „Tehuanas cargando una canasta”, de Diego Rivera