Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Piliuță și Băncilă conduc ultima licitație Alis din iunie
nocturna, piliuta, alis

Piliuță și Băncilă conduc ultima licitație Alis din iunie

Lucrări de Constantin Piliuță și Octav Băncilă au primit cele mai mari prețuri de pornire în ultima licitație a casei Alis organizată în luna iunie, care cuprinde 57 de loturi.

„Nocturnă” (1959), ulei pe carton de Constantin Piliuță, care prezintă mici desprinderi de culoare în partea superioară, e scos la vânzare în 30 iunie pornind de la 8.000 de lei.

Pe de altă parte, lucrarea „Un om necăjit” (1929), desen în cărbune de Octav Băncilă, e vândută pornind de la 7.000 de lei.

un om necajit, bancila, alis

„Un om necăjit”

Același preț de pornire, de 6.000 de lei, au primit „Galaxy” (1974), tehnică mixtă de Horia Damian, și „Nud”, ulei pe carton de Dan Hatmanu.

În licitația de pictură și grafică mai sunt incluse lucrări de Viorel Mărgineanu, Harry Guttman, Constantin Artachino, Ion Pacea, Eugen Crăciun și Marcel Iancu, între alții.

Segmentul Sculptură al licitației cuprinde un lot – „Vultur cu peștele în gheare” (1939), bronz de Spiridon Georgescu, cu preț de pornire de 5.500 de lei.

omul cu paunul, ilfoveanu 2024, alis

„Omul cu păunul”

Unsprezece lucrări fac parte din segmentul Artiști în viață, iar între cele mai valoroase se află „Omul cu păunul”, de Sorin Ilfoveanu, ulei pe pânză datat 2024 ce provine din colecția artistului – de la 7.600 de lei, și „Ahab’s ambition” (2006), bronz de Nicolae Mira – de la 8.500 de lei.

Credit foto: Alis