Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pistă de automobile de pe acoperişul unei foste fabrici Fiat, transformată în expoziţie de artă
Fiat, Torino

Pistă de automobile de pe acoperişul unei foste fabrici Fiat, transformată în expoziţie de artă

O pistă de automobile folosită pentru „test drive” de pe acoperişul unei foste fabrici Fiat a fost transformată în spaţiu expoziţional pentru lucrări de artă, în aer liber, informează artnet.com.

Astfel, Pinacoteca Agnelli a fost deschisă în spaţiul cunoscut în Torino ca La Pista 500.

O arhitectură impresionantă

Sediul fabricii Fiat a fost închis în 1982, dar a fost remarcat de Le Corbusier, care a calificat clădirea drept „unul dintre cele mai impresionante spaţii din istorie”. Partea spectaculoasă este chiar acoperişul unde, în mod curajos, erau testate noile automobile.

La trei decenii după închiderea fabricii, pista va deveni un spaţiu dedicat artelor plastice. Expoziţiile vor ocupa mai mult de un kilometru din traseul pentru automobile.

Mai mult, operele vor fi încadrate de un peisaj vegetal special creat pentru acest spaţiu reînnoit. Pinacoteca include peste 400 de lucrări de artă, printre care opere de Giacomo Balla, Henri Matisse şi Pablo Picasso.