Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Piticul călușar, marca evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate
noaptea muzeelor la sate

Piticul călușar, marca evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate

Piticul călușar este protagonistul logo-ului evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate, a cărui primă ediție va avea loc pe 2 septembrie 2023.

„Logo-ul oficial al Nopții Muzeelor la Sate va fi piticul călușar. Dacă la Noaptea Muzeelor, piticul nostru foșgăia prin muzee cu o lumânare aprinsă în mână, acum el va țopăi din sat în sat să ne aducă uimirea la contactul cu patrimoniul cultural rural”, a anunțat Rețeaua Națională a Muzeelor din România, organizatorul evenimentului.

Nocturna muzeală activează și prezintă în exclusivitate potențialul patrimoniului cultural din spațiul rural românesc.

Prima ediție Noaptea Muzeelor la Sate va propune publicului activări culturale și programe educative în diverse spații cu valoare istorică și de patrimoniu, din satele și comunele României – muzeele, colecțiile, casele memoriale și obiectivele de patrimoniu imobil aflate în subordinea unor structuri muzeale de tip complex sau a unor muzee județene, a unor primării locale, altele provenite din mediul privat sau non-guvernamental.