Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Podul artei”, traseu cultural pe cea mai veche arteră a Capitalei
the,equestrian,statue,of,carol,i,is,a,monument,in

„Podul artei”, traseu cultural pe cea mai veche arteră a Capitalei

Proiectul de explorare a oraşului prin artă „Podul Mogoşoaiei 2.0” continuă în luna octombrie cu traseul cultural „Podul artei”, pe cea mai veche arteră a Capitalei, prin atașarea unor gravuri în metal pe bolarzii dintre stradă și zona pietonală de pe Calea Victoriei.

„Podul artei” face parte din proiectul „Podul Mogoşoaiei 2.0 / un traseu cultural pe Calea Victoriei”, inițiat de scriitorul Mugur Grosu, și este unul dintre proiectele câștigătoare ale burselor de idei „Bucureşti RE:imaginat” selectate pentru a fi implementate de ARCUB.

Inaugurarea traseului cultural „Podul artei” va avea loc pe 15 octombrie, la ora 18:00, vizavi de Muzeul Național de Artă al României, în jurul statuii lui Carol I din Piața Revoluției.

Vor putea fi admirate 44 schițe în metal, executate manual, cu reprezentarea simbolică și reinterpretată a unor opere din colecția regală de artă. Curatoriat și implementare – artista Lumi Mihai și grupul de creație „unu unu unu invers unu”.

Proiectul „Podul Mogoșoaiei 2.0 – Un traseu cultural pe Calea Victoriei” este finanțat de ARCUB în cadrul programului „București Re:imaginat – burse de idei pentru proiecte culturale”.