Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Portretul lui Madeleine Carroll, considerată prima „blondă a lui Hitchcock”, va fi scos la licitație
madeleine

Portretul lui Madeleine Carroll, considerată prima „blondă a lui Hitchcock”, va fi scos la licitație

Un portret al actriței Madeleine Carroll, considerată prima „blondă a lui Hitchcock”, va fi scos la licitație luna viitoare, cu un preț estimat de aproximativ 60.000 – 87.000 de dolari.

Artistul maghiar Philip Alexius de Laszlo a pictat portretul în 1935, în același an în care Carroll a jucat în filmul thriller de spionaj „The 39 Steps” al lui Alfred Hitchcock.

Stil somptuos

Carroll, care a jucat și în filmul lui Hitchcock „Agent secret” din 1936 și care, la scurt timp după aceea, a devenit una dintre cele mai bine plătite actrițe din lume la acea vreme, este recunoscută ca fiind prima actriță blondă principală distribuită de regizor.

Acest tablou exemplifică stilul somptuos și pictural al lui de László, care l-a transformat în unul dintre cei mai faimoși portretiști ai vremii, preferat de membrii familiei regale, politicieni, artiști, scriitori și frumuseți celebre.

În prezent, această lucrare este expusă publicului la sediul Christie’s din Londra până la 28 noiembrie, alături de o selecție a primelor atracții ale Săptămânii Clasice, înainte de vânzare, între 1 și 13 decembrie.

Foto credit: Christie’s