Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Portretul reginei Isabel de Borbón care ar fi putut stabili un record pentru o lucrare de Velázquez, retras din licitație
isabel de borbon, velazquez, sothebys

Portretul reginei Isabel de Borbón care ar fi putut stabili un record pentru o lucrare de Velázquez, retras din licitație

Portretul reginei Isabel de Borbón care ar fi putut stabili un record pentru o lucrare de Diego Velázquez, estimat să fie vândut pentru mai mult de 35 de milioane de dolari, a fost retras din licitație de către Sotheby’s.

Tabloul, care urma să fie scos la vânzare în luna februarie la New York, a fost retras din licitație fără explicații, potrivit EFE.

Singurul lucru pe care casa de licitații l-a publicat pe site-ul său cu privire la această operă de la începutul anilor 1630, cea mai importantă lucrare a lui Velázquez care a ieșit pe piață în ultima jumătate de secol, după portretul lui Juan de Pareja, este „ofertă închisă”.

Licitația din 1970 a portretului lui Juan de Pareja s-a oprit la 2,3 milioane de lire sterline și a triplat precedentul record mondial pentru orice pictură.

Agenția EFE a încercat să ia legătura cu Sotheby’s, dar sediul din New York este închis pentru sărbători și își va relua activitatea pe 2 ianuarie.

Inițial, portretul reginei Isabel de Borbón părea că va stabili un record pentru o lucrare de Velázquez, deoarece cel mai mare preț obținut până acum de o operă a maestrului spaniol, 16,9 milioane de dolari, a fost obținut de portretul Sfintei Rufina, licitat la Sotheby’s Londra în 2007.

Tabloul, care a fost expus la sediul Sotheby’s din Londra între 1 și 6 decembrie, urma să ajungă la New York pentru a fi scos la licitație la 1 februarie.

Foto: detaliu portret Isabel de Borbón (c) Sotheby’s