Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Premiul Art Movements Foundation pentru Desen Contemporan, ediția a II-a
hands,of,young,craftswoman,with,yellow,crayon,drawing,on,page

Premiul Art Movements Foundation pentru Desen Contemporan, ediția a II-a

Înscrierile la Premiul Art Movements Foundation pentru Desen Contemporan, ediția a II-a, sunt primite până la 30 septembrie 2024.

Fundația organizează un concurs de desen contemporan destinat artiștilor contemporani români din țară și diaspora și străini rezidenți în România, aflați în orice etapă a carierei profesionale. În vederea selecției, artiștii sunt invitați să-și depună dosarele de candidatură până la finalul acestei luni, pe artmovements.ro.
Odată cu premierea va avea loc și vernisajul expoziției rezultate în urma selecției dosarelor de candidatură.

Acest premiu recompensează și să promovează artiști care au în practica lor desenul contemporan, parte cu tendințele și cu dinamica scenei internaționale de artă.

Premiul întâi, în valoare de 2.500 de euro, va fi oferit autorului care se va apropia cel mai mult de cerințele de valoare și calitate impuse de juriu, 1.500 de euro vor merge către lucrarea clasată pe poziția a doua și 1.000 de euro către al treilea câștigător.

Juriu independent

Juriul independent, alcătuit din profesioniști ai scenei cultural-artistice românești, va desemna finaliștii și câștigătorii actualei ediții: Magda Cârneci, critic de artă și scriitoare, Anca Boeriu, artistă vizuală și lector UNArte București, Adela Mara, istoric de artă și curatoare, Diana Serghiuță, artist vizuală, laureata Premiului AMF pentru Desen Contemporan 2023, Olimpiu Bandalac, artist vizual, și Mladen Bataniat, colecționar de artă.

„Misiunea noastră este cea de a reprezenta scena dinamică a artei românești prin diversele tendințe din desenul contemporan și artiști români activi, cunoscuți și emergenți. Proiectul reprezintă mai mult decât un premiu și o expoziție ce se doresc anuale. Este un demers și un crez prin care ne propunem să coagulăm o comunitate de oameni, instituții publice și organizații private care au pasiunea, priceperea și resursele necesare pentru a alinia sectorul românesc de artă la cel european și internațional”, spune Maria-Cristina Scemtovici, președinte Art Movements Foundation.

La prima ediție a Premiului AMF au participat 347 de artiști, cu aproximativ 600 de lucrări înscrise. Premiile în valoare totală de 5.000 euro au fost oferite de fundația culturală artiștilor vizuali Diana Serghiuță, Ada Muntean și Adrian Ghiman. Artistul vizual Alex Mirutziu a fost desemnat câștigător al secțiunii Premiul Colecționarului.