Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima expoziție personală a artistei Teona Toderel, la Kulterra Gallery
teona toderel

Prima expoziție personală a artistei Teona Toderel, la Kulterra Gallery

Prima expoziție personală a Teonei Toderel, „I’m Like a Drop of Water on a Rock”, va fi deschisă joi, 15 septembrie, de la ora 19.00, la Kulterra Gallery.

Artista a fost prezentă deja cu lucrări în două dintre expozițiile organizate de galerie („Equinox” și „Kaleidoskop”).

În lucrările ei recente, lumea este întotdeauna prezentată în blur, plasată în afara focusului, focus care este orientat pe picăturile de ploaie (și pe urmele lor) care se preling pe ferestre imaginare. Fie că reprezintă scene urbane sau peisaje, lucrările din această serie ale Teonei Toderel sunt definite de aceste picături care se preling pe „geam”, acaparând atenția, realitatea rămânând în plan secund.

Prin mărturisirea pe care Teona Toderel o face în titlul acestei expoziții, picăturile de apă sunt materializări transparente ale propriilor trăiri.

Lucrările Teonei Toderel plasează privitorul în spatele unor ferestre, de fapt, tablourile se substituie unor ferestre prin care privește lumea zugrăvită de artistă. O lume peste care a plouat sau peste care abia începe se plouă, în timp ce noi ne aflăm la adăpost, în „interior”.

Teona Toderel (n.1992, Alba-Iulia, Romania) A terminat Liceul de Artă din Târgu-Mureș, specializare – pictură (2011), a studiat la Universitatea de Artă și Design, Cluj – Napoca (2011 – 2014), pe care a absolvit-o ca șefă de promoție, perioadă în care a studiat cu bursă Erasmus la Dokuz Eylül Üniveristesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Buca/Izmir, Turcia (2013-2014). A urmat un Masterat, în cadrul Universității de Artă și Design, Cluj-Napoca; secția pictură (2017 – 2018). Din 2019 este studentă a facultății UAT, secția “scenografie și eveniment artistic”, anul 3.
A avut expoziții în Izmir (Turcia), în Cluj-Npoca și Târgu-Mureș. Lucrările ei figurează în colecții private din SUA, Canada, Norvegia, Spania, Italia, Germania sau Belgia.

Expoziția va putea fi văzută în perioada 15 septembrie – 9 octombrie.