Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima galerie privată de artă din Oltenia, la Craiova
vincenzo bianchi, gloriae art gallery

Prima galerie privată de artă din Oltenia, la Craiova

GLORIÆ Art Gallery, prima galerie privată de artă din Oltenia, va fi inaugurată la Craiova în 30 mai cu o expoziție a artistului italian Vincenzo Bianchi, curatoriată de Ruxandra Demetrescu, istoric de artă și profesor universitar.

Vernisajul va avea loc 30 mai, de la ora 18:00, în prezența artistului și a curatorului. Publicul va putea descoperi lucrările semnate de Bianchi în diverse tehnici – de la pictură și grafică până la sculptură și obiect.

GLORIÆ Art Gallery va promova artiști locali și naționali, tinerii creativi și studenți ai facultăților cu profil artistic. Este un loc de întâlnire, socializare și descoperire a artei care își propune să transforme atmosfera culturală locală și să repoziționeze orașul pe harta culturală națională, potrivit prezentării spațiului.

Situată în centrul istoric al Craiovei, galeria va găzdui evenimente în patru săli de expoziție, un pavilion și o grădină. La etaj au fost amenajate spații dedicate unor programe de rezidență artistică, răspunzând astfel unuia dintre obiective, de a inspira noua generație de creatori și de a susține dezvoltarea mediului cultural la nivel local, național, dar și internațional.

Galeria aflată pe strada Alexandru Macedonski, nr. 49, poate fi vizitată de luni până vineri, de la 10:30 la 20:00, și sâmbăta, de la 10:30 la 19:30.