Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Prix Ars Electronica, cea mai veche competiție de arte media – O nouă ediție cu noi premii

Prix Ars Electronica, cea mai veche competiție de arte media – O nouă ediție cu noi premii

Prix Ars Electronica, cea mai veche competiție din lume de arte media, a dat startul înscrierilor pentru ediția din acest an. Proiectele pot fi înregistrate până pe 2 martie 2022.

Sunt căutate proiecte remarcabile și lucrări în categoriile „Computer Animation”, „Digital Communities”, „Interactive Art +” și „u19 – create your world”.

Câștigătorii vor primi prestigioasele trofee Golden Nica și premii în bani – câte 10.000 de euro pentru fiecare categorie -, precum și un loc în Ars Electronica Festival ce va avea loc în septembrie, la Linz.

În plus, organizatorii au anunțat un nou premiu – Ars Electronica Award for Digital Humanity -, în valoare de 10.000 de euro, acordat cu sprijinul Ministerului austriac pentru Afaceri Europene și Internaționale.

Acest premiu va recompensa un proiect artistice ce se angajează într-un mod remarcabil cu aspecte sociale, culturale și umanitare în societatea noastră difitală și contribuie activ la stabilirea unui nou umanism digital.

Pentru premiul educațional „Klasse! Lernen. Wir sind digital”, oferit celor mai bune proiecte practice care arată cum predarea tradițională poate fi mult mai creativă folosind unelte digitale, pot participa doar școlile din Austria.

Înscrierile proiectelor se fac online, pe ars.electronica.art

Credit foto: Ars Electronica / Martin Hieslmair