Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Proiecție și performance Catinca Malaimare, la Galeria Catinca Tăbăcaru
catinca malaimare, galeria catinca tabacaru, expozitie

Proiecție și performance Catinca Malaimare, la Galeria Catinca Tăbăcaru

O instalație de lumină, sunet și video semnată Catinca Malaimare va fi expusă la Galeria Catinca Tăbăcaru din București pe 16 decembrie.

Artista propune o proiecție cu elemente performative și va susține un dialog, începând cu ora 19:00.

Intitulat „Emergence Ex” (2022), video-ul prezintă o întâlnire intimă între corpuri umane și mașinării. Organisme umane și non-umane devin parteneri egali în crearea unui mediu senzual și atipic printr-o coregrafie de mișcare, sunet și lumină. Sugerând o codependență tehnică și afectivă, „Emergency Ex” evocă un viitor în care diferențierea dintre față și interfață e imperceptibilă, potrivit prezentării instalației.

„Emergency Ex” (2022) a fost filmat la sediul Optoma Europe Ltd., în regiunea Hemel Hempstead din Regatul Unit al Marii Britanii. Director de imagine e Rocio Chacon și coloana sonoră e semnată de Joshua Fay.

Scurtă biografie Catinca Malaimare

Catinca Malaimare trăiește și lucrează la Londra. A absolvit în 2022 studiile postuniversitare la Royal Academy of Arts din capitala britanică. Performând alături de tehnologii antropomorfizate, ea creează coregrafii ce manifestă relația noastră intimă cu instrumentele fotografice și ecranele pe care acestea ne proiectează înfățișarea.

Malaimare a expus în galerii și instituții internaționale. Printre proiectele recente se numără prezentarea expoziției tezei artistei în cadrul RA Show 2022, „Emergency Ex”, la Very Contemporary Performance Festival Cross Border, Somers Gallery, participarea la a 20-a ediție a Bienalei Pančevo (Serbia) curatoriată de Maja Ćirić, „Staycation”, un proiect colaborativ alcătuit dintr-un simpozion urmat de o expoziție de grup la Galeria Catinca Tăbăcaru și spațiul artist-run Sandwich în București (2021-2022); „VIDEO+RADIO+LIVE”, o expoziție colaborativă organizată de galeriile Catinca Tabacaru, Ivan, Sandwich, Suprainfinit, Sector 1 și Plan B, inclusă în programul oficial al Bienalei Art Encounters 2021 de la Timișoara; participarea la Immaterial Salon din cadrul Art-O-Rama, Marseilles (2021).

În plus, Catinca Malaimare a performat și expus la: Centrul de Interes din Cluj-Napoca (2021); Galeria Catinca Tabacaru din București (2021); CFPR, Bristol (2021); Another Mobile Gallery, București (2020).