Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Rafael – Tânărul maestru”, proiectat în România
rafael, film, curatorial

„Rafael – Tânărul maestru”, proiectat în România

Documentarul „Rafael – Tânărul maestru/ Raphael: The Young Prodigy” va fi proiectat în București și alte orașe din țară, fiind marcați astfel 500 de ani de la moartea artistului renascentist.

Filmul propune o incursiune în perioada renascentistă pentru a explora arta unuia dintre cei mai mari pictori ai tuturor timpurilor.

„Rafael – Tânărul maestru”, distribuit de Happpy Cinema, prezintă povestea artistului din Urbino începând cu extraordinarele sale portrete feminine – mama, iubita, zeiţa, toate acestea jucând un rol important în viaţa lui Rafael – şi oferind o nouă perspectivă din care poate fi spusă istoria sa.

Sunt expuse și analizate cele mai importante locuri din viața lui Rafael și lucrările lui emblematice, datorită intervenţiilor unor experţi recunoscuţi la nivel internaţional.

Pictor al papalității, custode al Antichității, arheolog și explorator, Rafael – aflat permanent în căutarea frumuseții absolute – a fost o figură versatilă, care a avut o influență deosebită atât asupra contemporanilor săi, cât și asupra generațiilor care i-au urmat.

Documentarul „Rafael – Tânărul maestru” poate fi vizionat din 16 septembrie la Happy Cinema, în rețeaua Cinema One, la Cinema Victoria Cluj-Napoca și în cinematografele Marcom din Reșița, Caransebeș și Petroșani.