Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Rapperul britanic Skepta debutează în calitate de curator și artist în licitație
skepta, tablou, licitatie, curatorial

Rapperul britanic Skepta debutează în calitate de curator și artist în licitație

Rapperul și producătorul britanic Skepta debutează în calitate de curator și de artist în licitație, săptămâna aceasta, la Sotheby’s Londra.

Starul grime a făcut selecția pentru licitația „Contemporary Curated”, serie care anterior l-a avut invitat, între alții, pe Virgil Abloh.

Aceasta este a doua vânzare din serie, anul acesta, și cuprinde lucrări realizate de artiști ca Alex Katz și Banksy, dar și primul tablou pictat de însuși Skepta.

„Când faci muzică – pentru că implică videoclipuri, styling, scenografie – în mod natural, ești inclus în lumea artei”, a declarat el pentru CNN.

Despre primul său tablou scos la licitație, intitulat „Mama Goes to Market”, el a spus că „aduce laolaltă amintirile din Nigeria”, țara natală. Lucrarea a fost creată în timpul carantinei impuse în 2020 în contextul pandemiei.

Expoziția „Contemporary Curated”, cu Skepta invitat, este deschisă la galeria Sotheby’s din New Bond Street, între 8 și 13 septembrie. Licitația a început pe 7 septembrie.

Credit foto: Sotheby’s