Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Realitate interpretată pictural care evidențiază aspecte ale mediului, la UNAgaleria
afiș settings beauty mode off

Realitate interpretată pictural care evidențiază aspecte ale mediului, la UNAgaleria

Expoziția „Settings > Beauty Mode > Off”, care reunește șapte tineri artiști, va fi deschisă la UNAgaleria din cadrul Combinatului Fondului Plastic în perioada 22 februarie – 17 martie.

Alexandra Lăduncă, Cristian Todor, Dan-Florin Dumănoiu, Maria Onu, Raluca Drăghici, Teodora Ionescu și Tiberiu Răzvan Necula sunt studenții care expun. Ei au interese legat de elementele arhitecturale în contextul vieții metropolitane din contemporan.

În acest proiect intenționează să elimine filtrele prestabilite și să abordeze o pictură cu o perspectivă subiectivă, creând astfel o realitate interpretată și personalizată, care evidențiază aspecte ale mediului în care trăim.

Prin această inițiativă, își propun să aducă o dimensiune creativă distinctă în relația oamenilor cu orașul și cu fenomenele care se dezvoltă în interiorul acestuia.

„Fie că vorbim despre arhitectura orașului sau despre cea a oamenilor, atunci când folosim filtrul «beauty mode», acestea se transformă instantaneu. Este o setare comună, care nu face altceva decât să mascheze adevărata față a lumii în care trăim. Ruinele devin vintage, iar oamenii devin imagini ideale ale unei vieți perfecte. Însă, în umbra ruinelor, trăiesc poveștile unui mediu disfuncțional, unde ne pierdem într-un peisaj urban steril și confuz al identităților pierdute”, spun artiștii.

Accesul la expoziție este liber.