Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Realitatea în arta emergentă, la UNAgaleria
outside in,1 unagaleria, curatorial.ro

Realitatea în arta emergentă, la UNAgaleria

Studenți de la secțiile de pictură, grafică, sculptură, foto-video și pedagogia artei din cadrul Universității Naționale de Arte din București expun la UNAgaleria de la Combinatul Fondului Plastic.

Expoziția colectivă „outside In”, care reunește 28 de tineri artiști, caută răspunsul la întrebarea „realitatea există sau este doar o percepție asupra a ceea ce numim realitate?”.

expozitie outside in, unagaleria, curatorial.ro

Credit foto: curatorial.ro

Exteriorul se proiectează în interiorul nostru având complicitatea subconștientului, însă tot ceea ce asimilăm involuntar este alterat de conștient din nevoia de un fals liber arbitru, spun curatorii Dan-Florin Dumănoiu și Maria Alexandra Dumitrescu. Informația sau imaginile primite în mod inconștient sunt generice. Interesant este felul în care sunt manipulate de fiecare dintre noi sau cum ne controlează.

unagaleria, expozitie, curatorial.ro

Credit foto: curatorial.ro

La fața locului, pe cele două niveluri ale galeriei, se remarcă lucrările de pictură – ulei sau acrilic pe pânză. Ele sunt completate de lucrări de fotografie și animație digitală, gravură, scurtmetraj, tehnică mixtă, dar și instalații video și de obiect care pot, cel puțin, să provoace la dialog.

outside in, unagaleria, curatorial.ro

Credit foto: curatorial.ro

Expoziția studenților poate fi vizitată până pe 19 martie.