Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 1 – 3 martie
Curatorial.ro recomandă pentru primul weekend de primăvară trei expoziții deschise în muzee și galerii din Capitală care aduc în prim plan arta textilă, designul și Bucureștiul în sine.
„Cela Neamțu – Miracolul firului de lână”
Expoziția „Cela Neamțu – Miracolul firului de lână”, care o sărbătorește pe cea care a intrat în istoria tapiseriei românești drept creatoarea cusăturii numite „Punctul de la Putna”, e deschisă în Spațiile Medievale de la Muzeul Național Cotroceni până la 15 aprilie.
În expoziție, vizitatorii vor avea ocazia să admire lucrări împrumutate din patrimoniul altor muzee din țară și din colecții private, dar și noi creații originale.
„Cela Neamțu – Miracolul firului de lână” poate fi vizitată în cadrul turului complet al muzeului sau în cadrul turului expozițional, de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00, doar în baza unei programări prealabile.
„EcoCouture: Reinventarea pălăriei”
Modă sustenabilă și design inovator sunt atributele expoziției „EcoCouture: Reinventarea pălăriei”, care va fi vernisată în seara de 1 martie, în Galeria Costumelor de Teatru – Doina Levința din București.
Expoziția cu pălării moderne este organizată în urma unui apel deschis pentru artiști consacrați și emergenți. Astfel, accesorii create de 12 creatori, dar și de Doina Levintza, vor fi expuse până la 16 martie.
Picturi, leacuri, hanuri și geme antice
Expozițiile deschise la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu răspund tuturor intereselor: de la fotografii din anii 1930 care înfățișează un București uimitor, la remedii și leacuri ce se găseau pe rafturile drogheriilor în secolul al XIX-lea, de la artă gliptică la obiecte-mărturie ale României ultimului secol, de la artă plastică la poveștile unor hanuri bucureștene ridicate în secolele XVII – XIX, astăzi dispărute în mare parte.
Muzeul din centrul orașului poate fi vizitat de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.