Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 2 – 4 septembrie
curatorial logo

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 2 – 4 septembrie

Primul weekend de toamnă aduce numeroase expoziții în galeriile bucureștene dedicate artei. Curatorial a făcut o selecție și recomandă:

Svetlana Mihăilescu, la Galeria Romană

Expoziția de pictură și grafică „Urme”, cu lucrări semnate de scenografa Svetlana Mihăilescu, poate fi vizitată la Galeria Romană până pe 28 septembrie.

Lucrările expuse, în jur de 70, au fost realizate în toamna lui 2019 – primăvara lui 2022. „Așa cum spune și titlul expoziției, ele notează urme lăsate de om pe case, porți, ferestre, grădină (natura ordonată de om) și câmpul sălbatic cu urme ale omului, și umbre a ceea ce nu se vede”, declară Mihăilescu într-un interviu acordat Curatorial.

Program de vizitare Galeria Romană: luni – vineri, 10:00 – 18:00; sâmbăta, 10:00 – 15:00.

Share, Tag or Dye, la VAGon

Instalația „Share, Tag or Dye”, cu mai mult de 200 de contribuții de la artiști din toată lumea, va fi expusă între 3 și 24 septembrie, la VAGon – spațiu in(ter)disciplinat, din cadrul Atelierelor Malmaison.

Vernisajul e programat pentru 3 septembrie, între orele 19:00 și 21:00.

Expoziția este parte a proiectului omonim derulat de Asociația Fotografică Allkimik. În urma apelului deschis, peste 200 de artiști au contribuit cu link-uri din feed-urile lor de social media pentru materializarea instalației colective, care poate fi vizitată cu o programare în prealabil prin mesaj direct pe paginile de Facebook și Instagram ale Allkimik.

Art in Progress, la The Institute

A patra ediţie „Art in Progress”, o expoziție multidisciplinară dedicată noii generații de creatori, are loc până pe 17 septembrie în spațiul The Institute de la Combinatul Fondului Plastic.

Curatorul expoziției este Iulian Bădărău, arhitect și designer, în prezent doctorand al Școlii Doctorale de Arhitectură a Universităţii de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. .

Conceptul propus pentru „Art in Progress”, la ediţia a patra, este „Intermedium”. Sub această viziune vor fi prezentate lucrări de artă realizate de aproximativ 30 de artiști și artiste din noua generație.

Portret Autoportret Selfie, la Rezidența9

Proiectul „Portret Autoportret Selfie”, care înseamnă o expoziție și două filme proiectate la Rezidența9, reunește artiști vizuali, scriitori, sociologi, cineaști, muzicologi și muzicieni care oferă diverse abordări și gânduri dedicate portretului și autoportretului.

Expoziția este deschisă până pe 25 septembrie.

Expun Magda Cârneci, Maia Ciobanu, Valentina Sandu Dediu, Darie Dup, Mircea Florian, Laura Grünberg, Karen Kipphoff, Marilena Preda Sânc, Simona Popescu, Alexandru Solomon, Simona Vilău și Andrei Ujică. Curator este Roxana Trestioreanu.

Filmele care vor fi proiectate sunt „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”, regizat de Andrei Ujică și produs de ICON Production, și „Ouăle lui Tarzan”, regizat de Alexandru Solomon și produs de Hi Film Productions.

Program de vizitare: de marți până vineri, între orele 16:00 și 20:00, și sâmbăta și duminica, între 13:00 și 20:00.