Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 21 – 23 aprilie
salonul sticlei 2023, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 21 – 23 aprilie

Unele dintre cele mai valoroase opere de artă de pe teritoriul țării noastre, instalații sculpturale și de lumină, lucrări de light art și unele care demonstrează măiestria în arta sticlei sunt expuse zilele acestea în galerii și spații alternative din București și nu trebuie ratate.

Expoziție duo, la IOMO

Alexandru Ranga si Laurențiu Zbîrcea expun sub titlul „Noiz” o instalație sculpturală, respectiv autoportrete la galeria IOMO din cadrul Combinatului Fondului Plastic.

Instalația sculpturală a lui Alexandru Ranga e compusă din aproximativ 200 de albine suspendate deasupra reginei lor, iar autoportretele lui Laurentiu Zbîrcea sunt prezentate publicului asemenea unui vast jurnal vizual.

Expoziția, care va putea fi vizitată până pe 20 mai, de marți până sâmbătă, între orele 11:00 și 18:00, este curatoriată de Alexandra Ioniță.

Capodopere de la Brukenthal, la Art Safari

Cinci capodopere de la Muzeul Național Brukenthal, între care o raritate Jan van Eyck și o vedetă în marele furt din 1968, sunt prezentate zilele acestea la Art Safari.

„Omul cu tichie albastră”, de Jan van Eyck, „Portret de bărbat citind” şi „Portret de femeie rugându-se”, de Hans Memling, „Ecce Homo”, de Tițian, și „Cap de copil”, de Paolo Veronese, au ajuns la Palatul Dacia-România în urmă cu o zi și au fost prezentate presei, în avanpremieră.

Ele vor fi expuse în Capitală până pe 30 aprilie și pot fi văzute de joi până duminică, între orele 12:00 și 21.00.

Zeci de artiști români și străini, în Salonul Sticlei

Zeci de artiști sticlari români și străini își prezintă lucrările la cea de-a 35-a ediție a expoziției Salonul Sticlei.

Ediția de anul acesta a Salonului Sticlei, găzduită de Galeria Orizont, este dedicată memoriei artistului Vladimir Cioroiu și este curatoriată de Ioana Stelea, Mădălina Ion Dima și Mihai Băncilă.

Expoziția va fi deschisă până pe 15 mai.

Doru Tulcan, la Galeria Romană

Artistul Doru Tulcan vernisează „Eu, între Cer și Pământ / Mundus 3” pe 21 aprilie, la Galeria Romană.

Vernisajul va avea loc de la ora 19:00, cu participarea artistului și a Alinei Șerban, istoric de artă.

Expoziția va fi deschisă până pe 20 mai și va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00, iar sâmbăta, de la 10:00 la 15:00.

Spotlight #7

Cea de-a șaptea ediție a festivalului de artă vizuală în aer liber Spotlight va avea loc anul acesta în weekendul 21 – 23 aprilie, pe Calea Victoriei şi la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Tema ediției este „Geometry of the City”. Astfel, clădiri celebre din Bucureşti vor servi drept ecrane pentru videomapping, locuri emblematice vor fi populate de instalaţii multimedia, iar statuile oraşului vor fi animate prin proiecţii de light art.

În premieră, Hotel InterContinental Athénée Palace Bucharest este inclus în circuitul festivalului cu o proiecţie luminoasă de mari dimensiuni, ce poartă semnătura unuia dintre cei mai importanţi artişti contemporani din România, Roman Tolici. Harta Spoltight se extinde, în acest an, cu o instalaţie pe faţada Hanului Gabroveni.

Este și prima dată când programul Spotlight include lucrări realizate de nume celebre ale artei contemporane din România alături de artişti de street art, ilustratori şi sculptori români, ce transformă locuri din Bucureşti împreună cu pionieri new media din Franţa, Ungaria şi Austria.