Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Salonul Sticlei – Zeci de artiști români și internaționali, la București / galerie foto
salonul sticlei 2023 4, curatorial.ro

Salonul Sticlei – Zeci de artiști români și internaționali, la București / galerie foto

O perdea de ploaie din sticlă, globuri suspendate ce amintesc de jocurile copilăriei, un portal, figuri zoomorfe și vitralii se numără între lucrările expuse în Salonul Sticlei, la galeria bucureșteană Orizont.

Ediția a 35-a a Salonului Sticlei, care a debutat pe 20 aprilie, este curatoriată de Ioana Stelea, Mădălina Ion Dima și Mihai Băncilă.

salonul sticlei 2023, curatorial.ro

credit foto: curatorial.ro

Ei au ales să expună lucrări semnate de aproximativ 70 de artiști: studenți la arte, nume internaționale – din țări ca Irlanda, Bulgaria și Germania – și 41 de creatori români, între care Vladimir Cioroiu, fondatorul salonului și reputat artist plastic în memoria căruia este organizată această ediție.

salonul sticlei 2023 3, curatorial.ro

credit foto: curatorial.ro

Sticlă suflată, modelată la cald combinată cu pictură cu email, sticlă optică și metal, sticlă fuzionată, sticlă prelucrată la lampă, elemente de sticlă asamblate, combinații cu lemn și sticlă gravată, turnată și aerogravată, sticlă termoformată și cristal fațetat sunt tehnicile și materialele care se remarcă în expoziție.

salonul sticlei 2023 1, curatorial.ro

credit foto: curatorial.ro

Printre artiștii expozanți se află Ramona – Florentina Prodan, Maria Măncianu Bogatu, Denissa Șerban Maschek, Alexandra Mureșan, Cătălina-Gabriela Florea, Cristina Iliescu, Măădălina Ion-Dima, Crinela Simona Popescu, Dan Băncilă și Ioana Daniela Cîrjă.

salonul sticlei 2023 2, curatorial.ro

credit foto: curatorial.ro

Expoziția este deschisă la Galeria Orizont până pe 15 mai.

salonul sticlei 2023, curatorial.ro

Salonul Sticlei 2023

salonul sticlei 5, curatorial.ro

Credit foto: curatorial.ro