Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 25 – 27 noiembrie
iulian cristea, arbor, expozitie

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 25 – 27 noiembrie

Finalul de toamnă aduce mai multe expoziții în galeriile de artă bucureștene, iar curatorial.ro a făcut o selecție pentru acest weekend.

Arbor.art.room

Sculptorul basarabean Iulian Cristea expune o serie de peisaje suprarealiste la Arbor.art.room din București până pe 18 decembrie.

„Wilderness” este concepută ca o cercetare despre o lume abandonată, lipsită de prezența omului. Ea cuprinde desene de grafică, instalații cu componente ready-made și sculptură, realizate în cadrul unui proces creativ în care impulsul e aleatoriu, se arată în prezentarea expoziției.

2/3 galeria

Artista multimedia Sabina Suru încheie rezidența proiectului „O copie mecanică” la 2/3 galeria cu o expoziție participativă ce va fi deschisă până pe 4 decembrie.

Vizitatorii pot explora tehnicile fotografiei „pe măsură ce un film digital devine o instalație fotografică bazată pe o tehnică de la începuturile fotografiei (cianotipie) și, intr-un pas secundar, redevine film”, după cum explică artista.

Expoziția „O copie mecanică” își propune să chestioneze concepte legate de mecanizarea procesului fotografic, vrând să exploreze idei legate de unicitate, original și copie, cât și despre mistificările imaginii fotografice. Proiectul a durat patru săptămâni.

Institutul Cervantes

Șase pictori cubanezi contemporani expun la Institutul Cervantes din București până pe 22 decembrie.

Expoziția „Dacă viața îți oferă/ Si la vida te da” reunește lucrări de Eduardo Abela Torras, Juan Leo Brower, Yari Delgado, Sándor González Vilar, Oscar Javier Jacas și Yasbel Pérez-Domínguez și face parte din programul Zilele Culturii Cubaneze.

Programul de vizitare este de luni până joi, de la 09:00 la 20:00, iar vinerea și sâmbata, de la 09:00 la 15:00.

Celula de Artă

La sfârșitul lunii noiembrie, galeria neconvențională Celula de Artă expune lucrări semnate de trei artiști foarte tineri, care explorează originea fanteziei și a actului artistic în „Eliberare”, de Radu Carp, până pe 26 noiembrie, și modurile în care oamenii încearcă să limiteze natura la un spațiu artificial în „Untouchable Nature”, de Adrian Piorescu, până pe 10 decembrie.

Suprapunerea spațiului interior cu cel exterior, tema artistei Louis Kareem Jamal, va fi expusă în lucrările din „Spinifer Daemon / Homeland” la Kulterra Gallery, în programul acesteia de a găzdui alte galerii și artiști independenți.