Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 29 – 31 martie
un secol de pictură basarabeană 4, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 29 – 31 martie

Ultimul weekend din martie aduce la București trei noi expoziții în galerii și muzee care cuprind lucrări de artă din colecții importante, opere prezentate public în premieră.

Un secol de pictură basarabeană

O sută de lucrări din colecția Muzeului Național de Artă al Moldovei sunt expuse la parterul Galeriei Naționale a Muzeului Național de Artă al României.

Curatoriată de Tudor Stavilă, istoric și critic de artă din Republica Moldova, selecția de lucrări oferă o privire asupra ansamblului principalelor caracteristici și tendințe estetice ale picturii basarabene. Ea poate fi vizitată până la finalul lunii iunie.

Sunt expuse opere clasate în Tezaurul Patrimoniului Cultural Național și alte creații valoroase ale unor artiști care au reușit să inducă mediului artistic viziuni reformatoare asupra fenomenului picturii, promovând cu prioritate modelul occidental, orientat spre tendințele estetice inovatoare.

Lumea nu este perfectă

În 30 martie, de la ora 18:00, la galeria Galateca, va fi vernisată expoziția „Lumea nu este perfectă”, cu lucrări din colecția galeriei berlineze Fantom, unde au avut loc mai multe rezidențe pentru artiști români.

Fantom împlinește 30 de ani, iar aniversarea este marcată și prin conferințe și dezbateri, în perioada 29 martie – 13 aprilie, în trei spații din București și Constanța.

Joy & Wonder from Seba Lalut and Friends

Joy & Wonder from Seba Lalut and Friends”, expoziția unei colecții private de artă contemporană, e deschisă la Atelierul de Artă și Design Ghildus din București începând cu 30 martie, ora 15:00, când are loc vernisajul.

Expoziția retrospectivă prezintă o colecție privată de artă contemporană care cuprinde întreaga operă rămasă de la Seba Lalut și lucrări ale artiștilor-prieteni Dumitru Gorzo, Angela Bontaș, Zoița (Delia Calinescu), Carmen Acsinte și Alexandru Gheorghe.

Foto: „Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția MNAM”, curatorial.ro