Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeria berlineză Fantom, aniversată în România
fantom galerie, berlin

Galeria berlineză Fantom, aniversată în România

Lucrări din colecția galeriei berlineze Fantom, care împlinește 30 de ani, și conferințe și dezbateri vor avea loc în perioada 29 martie – 13 aprilie în trei spații din București și Constanța.

Cu ocazia aniversării este derulat proiectul „Fantom 30”, care cuprinde evenimente ce vor descrie traseul și parte din activitatea galeriei. Acesta este organizat de Asociația Culturală Fantom din Berlin împreună cu partenerii Goethe-Institut, galeria Galateca și Muzeul de Artă din Constanța.

Fantom a creat o comunitate culturală, a reunit oameni din România, Germania, Franța, Republica Cehă, SUA, Mexic, Panama, Ucraina și Federația Rusă, a creat un dialog între generații, între artiști, scriitori, muzicieni și istorici, a coagulat un nucleu de oameni de cultură deschiși la dialog și dezbatere.

În 30 martie, de la ora 18:00, la Galateca, va fi vernisată expoziția „Lumea nu este perfectă”, cu lucrări din colecția Fantom.

Institutul Goethe va găzdui o expoziție de fotografie și carte cu titlul „Experientawast, metamorfoza unei administrații germane”, în perioada 29 martie – 13 aprilie, care va fi însoțită de o conferință, o dezbatere și prezentare, în format fizic și online, în 30 martie, la ora 11:00, la care vor fi prezenți Ludwig Norz, președintele Asociației Culturale Fantom, și invitații lui.

Ultimul eveniment din proiect va avea loc la Muzeul de Artă Constanța – expoziția „Gânduri comune în luna decembrie”, în care se vor regăsi lucrări de artă contemporană românească expuse în galeria Fantom în programul „Rezidențe artistice pentru artiști români” și a parteneriatelor cu galeria Galateca.