Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 6 – 8 septembrie
monica ionita, lucrari

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 6 – 8 septembrie

Cinci noi expoziții deschise în galerii bucureștene alcătuiesc lista recomandărilor curatorial.ro pentru weekendul acesta. Sunt de văzut lucrări de pictură, fotografie, design interior și instalații.

Art Safari. Cu și despre femei

Noua ediție Art Safari, deschisă în 6 septembrie la Palatul Dacia-România, aduce cinci noi expoziții – Cecilia Cuțescu-Storck, regina Maria a României alături de femeile pictore și sculptore, Sibylle Bergemann, una din cele mai importante fotografe contemporane din Germania, sânii în istoria artei românești și noul val de artiste.

Biletele pentru cea de-a 15-a ediție a festivalului, deschisă până în 15 decembrie, pot fi cumpărate online, de pe artsafari.ro. Expozițiile pot fi vizitate de joi până duminică, între orele 12:00 și 21:00.

Spațialități extinse

David Barreiro, Bogdan Bordeianu, John Divola, Vladimir Florentin, Ion Grigorescu, Lina Ivanova, Anton Roland Laub, Ioana Marinescu, Andrei Mateescu, Alexander Rosenkranz, Emily Ryalls, Nadina Stoica și Anca Tintea problematizează imaginea uniformă a orașului globalizat, afirmând corpul uman ca agent creativ al spațiului urban.

Expoziția „Spațialități extinse” e deschisă la 2/3 galeria până în 6 octombrie și poate fi vizitată joia și vinerea, de la 17:00 la 19:00, și sâmbăta și duminica, de la 12:00 la 16:00.

Ding Dong

Ding Dong”, care investighează potențialul moștenirilor în prezent, e găzduită de Amzei Creative Corner până la 15 septembrie.

Proiectul are ca scop popularizarea și promovarea unor demersuri, inițiative și proiecte locale care abordează tema patrimoniului incomod, contrastant, dificil sau disonant.

Vizitatorii pot descoperi exemple de astfel de moșteniri, alături de instituții, organizații și proiecte care contribuie la cercetarea, conservarea și analiza acestora. Printre acestea se numără Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Muzeul Abandonului, Atelierele Malmaison, Ateliere Scînteia, Combinatul Fondului Plastic, precum și câteva exemple de branduri reinventate și animații de la Animafilm.

Ecouri și lumini

Expoziția „Ecouri și lumini”, cu lucrări create de Monica Ioniță, care readuce la viață, prin artă, materiale reciclate, e deschisă la showroomul Paris 14 A, până în 19 septembrie.

Monica Ioniță, designer și fondator al proiectului Vechi ca Nou, promovează reutilizarea creativă a materialelor. Această expoziție explorează sustenabilitatea, reciclarea și dorul de vremuri mai puțin grăbite, în armonie cu natura, include colecții de lămpi, vaze și tablouri realizate din materiale reciclate, care reflectă angajamentul artistei față de mediu, dar și dragostea pentru tradiții.

There is only light

„There is only light”, expoziție cu lucrări de Valeria Glibiciuc, a fost vernisată la galeria Kulterra, unde poate fi vizitată până în 6 octombrie.
Creația artistei este ca o odă adusă dualității sublime, dezvăluind un echilibru între lumina cerească și cea umană.

Expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică, de la ora 12:00 la 18:00.

Foto: lucrări de Monica Ioniță (c) prin amabilitatea artistei