Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Rencontres de la Photographie d’Arles
mitch epstein

Rencontres de la Photographie d’Arles

Rencontres de la Photographie d’Arles, festival ajuns la a 53-a ediție, a fost inaugurat pe 4 iulie și va fi deschis până pe 25 septembrie.

După o ediție anulată în 2020, din cauza pandemiei, și una în format redus, în 2021, vara aceasta vor fi prezentate mai mult de 40 de expoziții.

Profesioniștii din domeniu și amatorii de fotografie vor vizita expoziții inedite în vechiul oraș francez Arles. Ele vor fi prezentate în galerii, muzee și în aer liber, dar și în spații precum vechile ateliere SNCF, somptuoasa biserică Frères Prêcheurs și la primul etaj al centrului comercial Monoprix.

foto frères prêcheurs

Église des Frères Prêcheurs

Vor fi aduse în atenție, pe simeze, conflictul din Ucraina, schimbările climatice, lupta femeilor fotograf, dar și creații de avangardă digitale.

Printre expozițiile ce nu trebuie ratate se numără cele cu imagini ale Crucii Roșii, fotografii ale americanilor Lee Miller – care a surprins instantanee de război, dar și moda primei jumătăți de secol 20, și Mitch Epstein în India, între 1978 și 1989, considerat unul dintre cei mai valorosi documentariști, dar și fotografii ce prezintă avangarda feministă a anilor 1970.

Foto: Mitch Epstein. Shravanabelagola, Karnataka, India, 1981. Courtesy Black River Productions, Ltd. / Galerie Thomas Zander / Mitch Epstein (Mitch Epstein)