Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Retrospectiva Abbas Kiarostami la Centrul Pompidou Paris
Retrospectiva Abbas Kiarostami la Centrul Pompidou Paris

Retrospectiva Abbas Kiarostami la Centrul Pompidou Paris

Centre Georges Pompidou din Paris, mk2 împreună cu Fundația Kiarostami prezintă, până pe 26 iulie, retrospectiva integrală a filmelor unuia dintre cei mai interesanți și profunzi cineaști ai lumii, iranianul Abbas Kiarostami (1940-2016).

Piatra miliară în istoria cinematografiei, inaugurând o estetică inovatoare, minimalistă, creația experimentală din film a lui Kiarostami își găsește un corespondent de culise în producția de artă vizuală și poezie, mai puțin cunoscută marelui public, dar tot atât de interesantă. În acest sens, Pompidou prezintă o serie de opere grafice inedite, lucrări de fotografie, lucrări video și digitale de sine stătătoare, și, nu în ultimul rând, repere din poezia  cineastului. “Where is Kiarostami? Photography/Poetry” este un subcapitol acum cercetat care însoțește programul complet de screening al întregii filmografii – sub titlul elocvent “Les chemins de la Liberte”(”Căile Libertății”).

Citiți integral: https://www.centrepompidou.fr/en/program/calendar/event/SMohe9j