Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Retrospectivă Alison Knowles, la Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive din California
alison knowles celebration red carnegie museum of art 2016

Retrospectivă Alison Knowles, la Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive din California

O retrospectivă Alison Knowles, artist vizual membru fondator al mișcării Fluxus, va fi vernisată pe 20 iulie, la Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive (BAMPFA) din California.

„Alison Knowles: A Retrospective (1960 – 2022)” va fi deschisă până pe 12 februarie 2023.

Knowles, cunoscută pentru instalațiile și acțiunile sale performative, dar și pentru lucrări sonore, a pus bazele Fluxus, rețea internațională de artiști care aspirau în anii ’60 la contopirea diferitelor media și discipline artistice.

Probabil cea mai cunoscută acțiune performativă a sa este „Proposition #2: Make a Salad” (1962), care a fost prezentată în spații din diverse locuri din lume.

„Salatele sunt mult mai disponibile astăzi, cel puțin în țara asta”, a declarat ea pentru The New York Times. „Însă ideea de a avea, în 1962, hrană verde disponibilă pentru un performance era extrem de ciudată”.

Alison Knowles a creat experimente revoluționare care au influențat arta și artiștii contemporani timp de mai bine de 50 de ani.

Aceasta va fi prima expoziție completă a operei sale, începând din anii 1960 până în anii 2000.

Foto: instalația „Celebration Red (Homage to Each Red Thing)”, 1994/2016, Carnegie Museum of Art, Pittsburgh. Credit: Carnegie Museum of Art