Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Retrospectivă Alison Knowles, la Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive din California

Retrospectivă Alison Knowles, la Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive din California

O retrospectivă Alison Knowles, artist vizual membru fondator al mișcării Fluxus, va fi vernisată pe 20 iulie, la Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive (BAMPFA) din California.

„Alison Knowles: A Retrospective (1960 – 2022)” va fi deschisă până pe 12 februarie 2023.

Knowles, cunoscută pentru instalațiile și acțiunile sale performative, dar și pentru lucrări sonore, a pus bazele Fluxus, rețea internațională de artiști care aspirau în anii ’60 la contopirea diferitelor media și discipline artistice.

Probabil cea mai cunoscută acțiune performativă a sa este „Proposition #2: Make a Salad” (1962), care a fost prezentată în spații din diverse locuri din lume.

„Salatele sunt mult mai disponibile astăzi, cel puțin în țara asta”, a declarat ea pentru The New York Times. „Însă ideea de a avea, în 1962, hrană verde disponibilă pentru un performance era extrem de ciudată”.

Alison Knowles a creat experimente revoluționare care au influențat arta și artiștii contemporani timp de mai bine de 50 de ani.

Aceasta va fi prima expoziție completă a operei sale, începând din anii 1960 până în anii 2000.

Foto: instalația „Celebration Red (Homage to Each Red Thing)”, 1994/2016, Carnegie Museum of Art, Pittsburgh. Credit: Carnegie Museum of Art