Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Retrospectivă Angela Popa Brădean, la Muzeul Național Cotroceni
print

Retrospectivă Angela Popa Brădean, la Muzeul Național Cotroceni

O retrospectivă a creației pictoriței Angela Popa Brădean va fi deschisă la Muzeul Național Cotroceni, în Spațiile Medievale, în perioada 2 martie – 16 aprilie.

Cu o carieră de câteva decenii dedicată artei vizuale, Angela Popa Brădean, fiica pictorului Nicolae Popa, decanul Academiei de Arte Frumoase din Iași, și soția desenatorului Traian Brădean a fost, încă din copilărie, înconjurată de nume mari din pictură, precum Nicolae Tonitza și Alexandru Ciucurencu, profesorul ei din facultate.

Angela Popa Brădean a fost, între altele, distinsă în 2004 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, iar lucrările ei au participat la numeroase expoziții internaționale, individuale și de grup.

Mai mult de 100 de lucrări, expuse

Expoziția găzduită de Muzeul Național Cotroceni, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, cuprinde peste 100 de lucrări de pictură în ulei pe pânză, pastel și desen cu tematică diversă, precum portretul, peisajul și natura statică.

Cele aproape 50 de desene expuse au fost realizate în perioada 1957 – 1967, în cadrul unui proiect de cercetare realizat în colaborare cu Institutul de Antropologie.

Expoziția va putea fi vizitată, în perioada 3 martie – 16 aprilie 2023, în cadrul turului complet al muzeului sau în cadrul turului expozițional, de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00, doar în baza unei programări prealabile, la adresa de e-mail vizitare@muzeulcotroceni.ro sau la numerele de telefon 021.317.31.07 / 0725.518.381. La intrarea în muzeu trebuie prezentat un act de identitate în original (C.I. sau pașaport).