Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Retrospectivă Felix Aftene, la Iași
retrospectiva felix aftene, iasi, curatorial.ro

Retrospectivă Felix Aftene, la Iași

O expoziție a artistului plastic Felix Aftene, retrospectivă a creației sale, va fi vernisată la Muzeul de Artă – Palatul Culturii din Iași pe 3 noiembrie și va putea fi vizitată până la finalul lunii.

„Retrospectiva”, organizată de Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, aduce, în context autobiografic, trei coordonate ale activității plasticianului Felix Aftene – copilăria, tinerețea și prezentul.

„Pentru mine, o jumătate de secol reprezintă și o bornă: aici se produce asumarea totală a anilor anteriori, cu tot ce am acumulat, de aici se creează un alt început, o altă etapă”, transmite artistul, potrivit unui comunicat.

Cine este Felix Aftene

Originar din Vaslui, Felix Aftene (n. 1972) este stabilit la Iași și are o activitate artistică susținută, pe plan național și internațional, abordând domenii precum pictură, sculptură, pictură murală și noile media. A absolvit Academia de Arte „George Enescu“ din Iași (1996), secția Pictură murală, la clasa profesorului Dimitrie Gavrilean.

Din anul 2013, este președinte al Filialei Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România. În 2016, a obținut doctoratul la Universitatea Națională de Arte „George Enescu“ din Iași, cu o lucrare dedicată artelor vizuale contemporane.

Artistul are în portofoliu mai mult de 40 de expoziții personale, organizate în spații muzeale și galerii de artă din România, Austria, SUA, Marea Britanie, Grecia, Germania, Elveția, Franța, Italia, Spania, Canada, Danemarca, Ungaria, Israel și Republica Moldova. Activitatea i-a fost răsplătită cu numeroase premii și distincții pe plan național și internațional, în anul 2016 fiind recompensat cu Premiul Național pentru Pictură al UAP România.

Vernisajul va avea loc pe 3 noiembrie 2022, începând cu ora 18:00, în spațiile Muzeului de Artă de la Palatul Culturii. Expoziția va fi prezentată de dr. Maria Bilașevschi, critic de artă.