Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Robbie Williams vinde trei lucrări ale lui Banksy în licitaţie, preţul estimat fiind de zece milioane de lire

Robbie Williams vinde trei lucrări ale lui Banksy în licitaţie, preţul estimat fiind de zece milioane de lire

Este vorba de variante ale lucrărilor  “Kissing Coppers”, “Girl with Balloon”  şi  “Vandalised Oils (Choppers)”, arată The Guardian.

Robbie Williams a câştigat o avere din concerte şi albume vândute. După licitaţia din 2 martie, organizată de Sotheby’s, va fi cu câteva milioane de lire sterline mai bogat.

“Aceste lucrări reunesc două legende, două staruri britanice, Robbie Williams şi Banksy”, a afirmat Hugo Cobb, reprezentant Sotheby’s. El a spus că, asemenea proprietarului şi creatorului, picturile sunt “iconice, ireverenţioase şi unice”.

“Kissing Coppers” ilustrează doi poliţişti britanici care se sărută iar lucrarea a apărut pentru prima dată pe un perete al pub-ului “Prince Albert” din Brighton, în 2004. Muralul a fost înlăturat în 2014, după repetate acţiuni de vandalism asupra sa.

Varianta muzicianului este o pictură pe pânză din 2005, estimată între 2,5 şi 3,5 milioane de lire sterline.

“Girl with Balloon” a fost văzută prima dată sub Waterloo Bridge din Londra, în 2002. Varianta pe pânză a fost adjudecată în licitaţie şi distrusă de artist. Piesa mărunţită a fost cumpărată anul trecut, pentru suma record de 18,5 milioane de lire.

Opera în posesia lui Williams este pictată pe metal şi preţul estimat este între 2 şi 3 milioane de lire sterline.

“Vandalised Oils (Choppers)” este o lucrare creată în 2005, care ilustrează două elicoptere mlitare într-un cadru idilic. Aceasta este estimată între 2,5 şi 3,5 milioane de lire.

Williams a mărturisit că apreciază că aceste lucrări ale lui Banksy pe care le deţine sunt printre cele mai bune ale artistului şi se simte legătura lor cu varianta street-art iniţială. “Când eşti colecţionar al operelor lui Banksy, devii parte dintr-o mişcare mai amplă”, a spus muzicianul.

Cele trei lucrări vor fi expuse la sediul Sotheby’s din New York timp de trei zile, începând de duminică. Apoi vor putea fi văzute în Hong Kong şi Londra, înainte de licitaţia din a doua zi din martie.

Credit foto: Sotheby’s